BoulangerieTeam naast podium WK Boulangerie

Na een intensieve wedstrijd waarbij twaalf landen het tegen elkaar opnamen, is het Nederlands team helaas buiten de prijzen gevallen. China werd wereldkampioen, gevolgd door nummer twee Japan en Denemarken die het podium compleet maakte.

En zo gingen Meester Boulanger Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil, Roel Tegels en coach Hans Som helaas zonder prijs naar huis. Toch kijkt het team tevreden terug: “Je wilt altijd winnen, maar we hebben gedaan wat we konden. En de concurrentie is hier moordend. De winnende landen zijn de afgelopen periode dag in dag uit aan het trainen gegaan. Dat is voor ons helaas niet mogelijk geweest.” Nederland wist alle producten te maken, maar was niet op tijd klaar en kreeg daardoor ook een aantal strafpunten. Nederland nam het op tegen China, Costa Rica, Denemarken, Egypte, Frankrijk, Ivoorkust, Japan, Korea, Marokko, Taiwan en de Verenigde Staten.


Muzikale showtafel
Nederland presenteerde rondom het centrale thema Muziek een showstuk, diverse broden, sandwiches en viennoiserie producten. De wedstrijd vond plaats tijdens de vakbeurs Europain in Parijs. Mark was verantwoordelijk voor de baguettes en wereldbroden, Gerard maakte de viennoiserieproducten en Roel bouwde het sierstuk op. Het sierstuk was een oude platenspeler op een antiek tafeltje. De inspiratie had Roel opgedaan bij zijn opa die altijd muziek speelde op zo’n ouderwetse platenspeler.

Meer informatie over het BoulangerieTeam is te vinden op www.boulangerieteam.nl

Naar alle berichten

BakkersLeague
p/a Postbus 332, 2800 AH Gouda
info@bakkersleague.nl — Tel. 0182-693030

BakkersLeague wordt mogelijk gemaakt door:
SSF Bakkersbedrijf
Stichting Jeugdvakwedstrijden
Gouden Gard
BakkersVakWedstrijden
Team Boulangerie
Nederlands Patisserie Team
Meesters Bulanger Patissier
Copyright © 2015-2024 NBOV BakkersLeague. Disclaimer