BoulangerieTeam plaatst zich voor WK Boulangerie 2020

Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels hebben zich namens het BoulangerieTeam weten te plaatsen voor het WK Boulangerie 2020. Naast Nederland wisten ook Frankrijk en Denemarken zich te kwalificeren. Het WK vindt half januari plaats tijdens de Europain in Parijs.

Nederland eindigde op de tweede plaats achter winnaar Frankrijk en voor nummer drie Denemarken. Coach Hans Som spreekt van een mooie prestatie: “Yes! Hij ligt er weer in! De jongens hebben een mooie prestatie geleverd. Over een paar maanden gaan we er weer tegenaan.” De landen België, Duitsland en Zweden wisten zich niet te kwalificeren. De kwalificatiewedstrijd vond van 16 t/m 20 mei plaats in het hart van Parijs aan de voet van de Notre Dame.

Goed gevoel

Na afloop van de wedstrijd was het gevoel goed. Er stond er een mooie showtafel. Mark was verantwoordelijk voor de categorie Baguette en Wereldbroden. Hij maakte tientallen broden in uiteenlopende categorieën waaronder stokbroden, gezondheidsbroden en een broodspecialiteit uit eigen land. Gerard was verantwoordelijk voor de categorie Viennoiserie waarbij hij onder andere croissants, chocoladebroodjes en diverse soorten brioches maakte. Tot slot presenteerde Roel in de categorie Showstuk een prachtige ouderwetse platenspeler met hoorn op een antiek tafeltje. De gehele showtafel stond in het teken van het thema ‘Muziek uit het hart van je land’.

Meer informatie over het BoulangerieTeam, de wedstrijden en haar leden is te vinden op boulangerieteam.nlFacebook en Twitter.

Naar alle berichten

BakkersLeague
p/a Postbus 332, 2800 AH Gouda
info@bakkersleague.nl — Tel. 0182-693030

BakkersLeague wordt mogelijk gemaakt door:
SSF Bakkersbedrijf
Stichting Jeugdvakwedstrijden
Gouden Gard
BakkersVakWedstrijden
Team Boulangerie
Nederlands Patisserie Team
Meesters Bulanger Patissier
Copyright © 2015-2024 NBOV BakkersLeague. Disclaimer