Maurits van der Vooren winnaar Dutch Pastry Award

Tijdens de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is Maurits van der Vooren uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Pastry Award 2019. Ymke Buelens veroverde de tweede plaats en Kiki Suijkerbuijk eindigde als derde. Alle drie de winnaars worden aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team.

In totaal waren er negen deelnemers die allemaal een showstuk en taart volgens het thema Heroes maakten. Het niveau van de inzendingen was hoog en lag dicht bij elkaar volgens de jury. ‘Uiteindelijk hebben de smaak en textuur van de taarten het verschil gemaakt’, zo licht Ivo Wolters namens de jury toe. ‘De showstukken zijn stuk voor stuk fantastisch. De winnende taart van Maurits heeft een fantastische glaçage, opbouw en complexiteit van lagen!’

Overige prijzen

Het showstuk van Dries Michels won de publieksprijs. Via ouderwetse stembriefjes op de beurs en via de social kanalen wist hij de meeste stemmen te veroveren. Ook won Dries de Jurgen Willems Motivatieprijs. Deze prijs is een eerbetoon aan Jurgen Willems, lid van het team, die een paar jaar geleden kwam te overlijden. Ieder jaar wordt hij nog geëerd door het uitreiken van deze motivatieprijs. 

Naar alle berichten

BakkersLeague
p/a Postbus 332, 2800 AH Gouda
info@bakkersleague.nl — Tel. 0182-693030

BakkersLeague wordt mogelijk gemaakt door:
SSF Bakkersbedrijf
Stichting Jeugdvakwedstrijden
Gouden Gard
BakkersVakWedstrijden
Team Boulangerie
Nederlands Patisserie Team
Meesters Bulanger Patissier
Copyright © 2015-2024 NBOV BakkersLeague. Disclaimer