Gouden Gard prooi voor Lotte van Gorp

De spanning werd langzaam opgebouwd tijdens de drukbezochte prijsuitreiking bij het Miele Experience Center in Vianen. Uiteindelijk mocht Lotte van Gorp de Gouden Gard in ontvangst nemen. De Zilveren Gard ging naar Joanne Crajé en Marc van Steijn veroverde de Bronzen Gard. In totaal streden twaalf kandidaten om de prijzen. Bij de wedstrijd om de Talentenprijs kwam Lisanne Star als beste uit de bus. 

Na afloop van de uitslag was Lotte nog was beduusd: “Ik ben hier zo blij mee! De afgelopen maanden heb ik zoveel getraind. Elke keer je producten laten beoordelen en dan omgaan met de kritiek die er komt. Daar ben ik echt beter van geworden. Ik wil dan ook al mijn collega’s van Huize van Wely en mijn familie bedanken”. Lotte’s showtafel stond in het teken van het thema Egypte. Hiermee behaalde zij 959 punten. Zilveren Gard winnaar Joanne Crajé veroverde 942 punten en bleef hiermee de Bronzen Gard winnaar Marc van Steijn net voor die 936 punten behaalde. 

Talentenprijs

Aan de wedstrijd om de Talentenprijs deden 23 deelnemers mee. De jury beoordeelde het desserttaartje van Lisanne Star als beste. Het podium werd aangevuld met Ricardo Heuvelink en Eline Aarts die als tweede en derde eindigden. Alle ingeleverde desserttaarten waren een genot voor het oog en stonden in het teken van het vooraf bepaalde thema Outer Space. 

Vernieuwen

Meester Patissier Hidde de Brabander gaf in zijn rol als voorzitter aan weer trots te zijn op deze editie van de Gouden Gard. “Maanden werken we hiernaar toe en dan is het zo tof om weer voor zo’n volle zaal te staan. We hebben dit jaar nieuwe showtafels voor de wedstrijddeelnemers en we hebben alle prijzen vernieuwd. Ieder jaar vernieuwen we waar we kunnen met als doel nog meer enthousiaste wedstrijddeelnemers te krijgen.” 

De uitslag

De volledige uitslag van de wedstrijd:

Wedstrijd Gouden Gard

  • Gouden Gard  – Lotte van Gorp, Huize van Wely, 959 punten
  • Zilveren Gard – Joanne Crajé, De Patissier, 942 punten
  • Bronzen Gard – Marc van Steijn, Crème de la Crème, 936 punten

Wedstrijd Talentenprijs

  • 1e plaats – Lisanne Star, Grand Hotel Karel V, 217 punten
  • 2e plaats – Ricardo Heuvelink, De Berekuil Chocolaterie-Patisserie, 214 punten
  • 3e plaats – Eline Aarts, Patisserie Teurlings, 201 punten

Social Media Prijs

De Social Media Prijs was een prooi voor Aline ter Apel die werkt bij Bakkerij Brouwer. Het showstuk van Eline wist bij de volgers van de Gouden Gard de meeste likes (361) te behalen via Instagram, Facebook en Twitter.  

Consumentenprijs

Het vakblad Bakkers in Bedrijf reikt jaarlijks de Consumentenprijs uit. Michelle de Koning heeft namens het vakblad alle taartjes van de Talentenprijs deelnemers geproefd. Hier kwam het taartje van Ricardo Heuvelink als beste uit de bus. Michelle een cheque uit voor een inspiratiereis.

Naar alle berichten

BakkersLeague
p/a Postbus 332, 2800 AH Gouda
info@bakkersleague.nl — Tel. 0182-693030

BakkersLeague wordt mogelijk gemaakt door:
SSF Bakkersbedrijf
Stichting Jeugdvakwedstrijden
Gouden Gard
BakkersVakWedstrijden
Team Boulangerie
Nederlands Patisserie Team
Meesters Bulanger Patissier
Copyright © 2015-2024 NBOV BakkersLeague. Disclaimer