Nederland in prijzen

Jeroen Timmers heeft namens Nederland een prijs gepakt tijdens de Internationale wedstrijd in Valencia. Zijn Sandwichbroodje werd als beste beoordeeld door de jury. De andere Nederlandse kandidaat Jesper van Veen viel helaas buiten de prijzen.  

In het overall-klassement wist Nederland het podium niet te halen. Favoriet Zweden eindigde op de eerste en derde plaats. Frankrijk complementeerde het podium met een tweede plaats.  

Tijdsdruk

Beide kandidaten moesten flink doorwerken om de producten binnen de tijd af te krijgen. Coach Michel Schröder: “Jeroen en Jesper waren allebei op tijd klaar. En dat onder omstandigheden die best lastig waren. Niet alle apparatuur was aanwezig, waardoor ze moesten improviseren en meer producten met de hand moesten maken. Dat hoort ook bij dit soort wedstrijden. Het is dan ook mooi dat we in één van de categorieën het winnende product hebben gemaakt. Het is toch altijd fijn om met een prijs naar huis te gaan!”. 

Deelnemersveld

Nederland nam het op tegen Spanje, Turkije, Thailand, België, Duitsland, Brazilië, Frankrijk, Zweden, Portugal en Chili. Iedere deelnemer maakte een showtafel met grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk waarbij het thema ‘Sport’ centraal stond. De Internationale Bakkersbond UIBC organiseert deze wedstrijd.

Naar alle berichten

BakkersLeague
p/a Postbus 332, 2800 AH Gouda
info@bakkersleague.nl — Tel. 0182-693030

BakkersLeague wordt mogelijk gemaakt door:
SSF Bakkersbedrijf
Stichting Jeugdvakwedstrijden
Gouden Gard
BakkersVakWedstrijden
Team Boulangerie
Nederlands Patisserie Team
Meesters Bulanger Patissier
Copyright © 2015-2024 NBOV BakkersLeague. Disclaimer